El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Far, tak at du elskede os mens vi endnu var syndere. Tak, at du ikke vender mig ryggen, selv når jeg svigter dig.

 

 

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 15,12-15

»Hvad vil I så have, jeg skal gøre med den mand, som I kalder jødernes konge?« spurgte Pilatus. »Korsfæst ham!« råbte de tilbage. »Hvorfor det?« sagde Pilatus. »Hvad ondt har han gjort?« Men de råbte blot endnu højere: »Korsfæst ham!« Pilatus besluttede, at det var bedst at bøje sig for mængden, så han løslod Barabbas og gav ordre til, at Jesus skulle piskes og derefter korsfæstes.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Det var ikke bare romerne, de skriftkloge og samfundets top som fik Jesus korsfæstet. Det var almindelige mennesker som du og jeg, der stod dér på pladsen og råbte "Korsfæst ham!" Det er så nemt at lade sig gribe af at ønske sig en syndebuk - én som man kan give skylden for alting. Når man læser teksten, så virker det brutalt, uretfærdigt og forkert, og det var det også. Men Jesus lod os gøre det. Frivilligt. Han tog al vores smerte, skyld, ulykke, sygdom og kaos på sig og fandt sig i alle beskyldningerne og hånen. Og vi gik fri.

 

4. Udsigtspunktet

Meditation

Forestil dig et øjeblik at du var i Jesu sted. Du hører råbene overalt omkring dig. Du ved at du ikke har gjort noget forkert, men folk ønsker at du skal dø. På den mest forfærdelige måde. Alligevel siger du ingen ting. Hvorfor ikke?

Forestil dig den kærlighed Jesus må have følt til menneskerne omkring sig. Lad dig fylde at den samme kærlighed. Det er den Jesus elsker dig med. En kærlighed der er stor nok til at han ville lade sig henrette for dig, selvom han var uskyldig.

 

5. Samtale på vejen

Tak først Jesus for det liv som du har fået givet. Tak ham så for at han ikke bare døde for dig, men for alle mennesker på denne jord. Bed Helligånden om at han, som din dag skrider frem, vil minde dig om at Gud også døde for de mennesker du møder på din vej - på jobbet, studiet, derhjemme eller i supermarkedet. Bed Ham hjælpe dig med at vise dem samme kærlighed og respekt som Jesus viste dig.