El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, Guds søn, du lys i mit indre, lad ikke mørket få magten i mit sind. Jesus, Guds søn, du lys i mit indre, luk mig op for din kærligheds ånd.

(Taize sang)

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 15,33-36

Ved tolvtiden blev der mørkt over hele landet, og mørket varede til klokken tre. Klokken tre råbte Jesus højt: »Eloi, Eloi! Lema sabaktani?« Det betyder: »Min Gud! Min Gud! Hvorfor har du forladt mig?« Soldaterne, som stod vagt, forstod ikke, hvad han sagde, men nogle mente, han kaldte på Elias. En af dem løb hen og hældte billig, sur vin på en svamp. Derefter anbragte han den på en stang og rakte den op til Jesus, for at han kunne drikke. »Lad os vente og se,« sagde han. »Måske kommer Elias og tager ham ned.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Al ting bliver mørkt. Jesus er tæt på døden. Gud har forladt ham. Jesus bærer på korset hele verdens skyld. Han bærer vores falskhed og løgne. Han bærer vores hårde ord mod dem vi elsker. Han bærer vores ufuldkommenhed. Han bærer terroristens drab af uskyldige. Han bærer voldtægtsmandens frygtelige handlinger. Han bærer alt ondskab – og Gud kan derfor ikke være hos ham. Gud er så ren og afskyr ondskaben så meget at han må forlade Jesus. Jesus, det eneste menneske som nogensinde har været fuldstændig forladt af Gud, giver afkald på det af kærlighed til dig.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Kender du nogen som ville være villig til at gå igennem så megen lidelse for din skyld? Fald ned på dine knæ. Prøv om du kan komme i tanke om noget du har gjort forkert. Det kan være en stor eller lille ting. Noget som er sket for nyligt eller lang tid siden. Fortæl det til Jesus, og tak ham for at han også bar det for dig da han døde.

5. Samtale på vejen

Bed Jesus om at du må forstå lidt mere af hvad det egentlig var der skete på korset. Bed om at det må blive levende og nærværende for dig. Tak ham for hans store magt og kærlighed.