El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, giv mig tro på dig. Giv mig mod til at følge efter dig. Amen.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 15,42-43

Alt det her skete om fredagen, dagen før sabbatten. Sent om eftermiddagen tog Josef fra Arimatæa mod til sig, opsøgte Pilatus og bad om at få Jesu lig udleveret. Josef var et anset medlem af det jødiske råd og en mand, som ventede, at Guds rige skulle komme.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Der stod meget på spil for Josef fra Arimatæa da han bad om at få Jesus lig udleveret, så han kunne begrave ham. Josef fra Arimatæa var en anset mand og medlem af det jødiske råd. Det jødiske råd som havde dømt Jesus og bragt ham videre til Pilatus for at få ham henrettet. Men Josef fra Arimatæa ønsker at begrave Jesus – også selvom han måske mister anseelse i rådet.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Find en konkret ting som du er bange for at gøre fordi du kan miste anseelse blandt venner, bekendte eller kollegaer. Bring denne ting frem for Gud i bøn hver dag i en uge. Bed ham give dig modet til at gøre det. (Men pres ikke dig selv til at gøre tingen før du er klar!)

5. Samtale på vejen

Snak med Jesus om hvor svært det kan være at gå imod sin egen stolthed og vilje. Tak ham for at han står lige ved siden af dig når tingene er svære, og bed ham om mod til at gøre hans vilje.