El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, tak fordi du gør alting nyt. Hjælp mig til at forstå, hvor gennembrydende og grænseoverskridende din kærlighed og dit ord er.

2. Hvilepladsen

Mark 2,21-22

Man lapper ikke gammelt tøj med et stykke nyt, uvasket stof. Enhver ved, at når den nye lap krymper, river den det gamle tøj i stykker, så hullet bliver endnu værre. Der er heller ingen, der hælder ny vin på gamle lædersække, for når vinen gærer, vil sækkene sprænges - den nye vin går til spilde, og de gamle sække bliver ødelagt. Nej, til ny vin bruger man nye lædersække.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

En lap bruges til at få noget brugt til at hænge sammen. En lappeløsning giver mulighed for at forene noget gammelt med noget nyt uden at lave store ændringer.  Jesus er ikke bare en lap eller en lappeløsning. Han er ikke kommet for at videreudvikle det gamle. Han gør alting nyt. Han kommer med ny fred og ny tilgivelse. Han kan ikke hældes på de gamle sække, han sprænger farisæernes og vores forestillinger om Gud. Han gør alting nyt!

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvordan oplever du, at Jesus gør alting nyt i dit liv – vær konkret. Kan du ikke finde et svar, så overvej, om du stadig lever efter de gamle love og normer? Mangler du at få øjnene op for Jesu nyskabende ord?

5. Samtale på vejen

Tal med Jesus om, hvordan du kan komme til at forstå, hvad det betyder,  at han gør alting nyt. Bed om, at han må gøre det tydeligt for dig og hjælpe dig til at lade det få betydning i dit liv.