El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære far, tak, fordi du gav os din søn, så jeg kan frelses ved at tro på ham. Tak for din kærlighed, som jeg får lov til at leve i hver dag, hjælp mig til at give den videre til andre, og tak,  fordi du har sendt din Helligånd til at være hos os.

2. Hvilepladsen

Mark 3,28-30

”Det siger jeg jer: Mennesker kan få tilgivelse for al deres synd og al deres gudsbespottelse, men hvis de spotter Helligånden, så er der ingen tilgivelse længere. Det er en synd med evighedskonsekvenser. Det sagde Jesus til dem, fordi de påstod, at det var ved Satans kraft og ikke ved Helligåndens kraft, han uddrev de onde ånder.”

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Synd mod Helligånden, ingen tilgivelse og evighedskonsekvenser. Det er normalt ikke ord, vi hører fra Jesus, men han ved, at når han ikke selv er på jorden længere, er Helligånden den eneste, der er blandt mennesker. Du spotter Helligånden ved ikke at ville tro på Jesus. Helligåndens fornemmeste opgave her på jorden er at vise os hen til Jesus. Når du afviser Jesus, gør du på sin vis Helligåndens arbejde til grin. Og hvis du ikke tror, hvordan skal du så frelses?

4. Udsigtspunktet

Aktion

Find et stykke papir og en pen frem og sæt dig et sted hvor du har ro. Skriv et brev til Helligånden. Bed ham om at komme ind i dit liv. Tak ham, fordi han kan føre dig til frelsen, og fordi han er beviset på,  at Jesus ikke er blandt mennesker længere. Jesus døde og opstod og nu er han ved at gøre Himmelen klar til os.

5. Samtale på vejen

Tak, Helligånd, fordi du er hos os. Tak, fordi du vil komme ind i mit hjerte og lade mig komme til at kende Gud. Tak, fordi vi kan modtage frelsen bare ved at tro.