El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Bøn (fra salmebogen – kollekt til 3. søndag i advent)

Bøj os dybt, Herre Jesus,

så du kan høre os her,

hvor vi beder ud af mørket i vore sind:

Kom i din nåde og gæst os,

gør mørket i os til lys,

du, som med Fader og Helligånd lever og regerer,

én sand Gud fra evighed og til evighed.

2. Hvilepladsen

Mark 3,1-2

Jesus og disciplene gik ind i en synagoge, og dér var der en mand med en forkrøblet hånd. Farisæerne holdt øje med Jesus for at se, om han ville helbrede manden på en sabbat, for så havde de noget at anklage ham for.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Farisæerne havde travlt med at følge efter Jesus for at finde fejl og udtalelser, som de kunne få ham dømt for. I os alle findes der også en lille farisæer, som vil finde Jesu fejl og dømme ham. Vi vil bestemme selv, og derfor forsøger vi at finde en undskyldning for at lukke Jesus ud af vores liv. Men selv i vores forsøg på at lukke Jesus ud, står han med åbne arme og inviterer os til at være sammen med ham.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvilke fejl søger du efter hos Jesus – hvordan forsøger du at lukke ham ud af dit liv? Beder du Jesus om tilgivelse for din udelukkelse, eller forsøger du at ignorere det?

5. Samtale på vejen

Jesus, tilgiv mig, når jeg vender ryggen til dig og forsøger at finde fejl hos dig, så jeg selv kan bestemme. Hjælp mig til at vende mig mod dig og se dine åbne arme. Hold fast i mig, når jeg selv er på vej væk.