El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, hjælp mig til at se dig, som du er. Lad mig se det, du ser, og høre det, du hører.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 4,30-32

Jesus fortsatte: »Hvad kan vi sammenligne Guds rige med? Hvilket billede kan vi bruge? Jo, Guds rige er som et sennepsfrø. Det frø er det allermindste. Men når det er sået, vokser planten op og breder sig mere end de andre buske. Den danner grene, som er store nok til, at fuglene kan bygge rede og søge ly i dens skygge.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesus forsøger, at forklare os noget, som vi ikke kan forestille os; nemlig Guds rige. Guds rige er meget mere end vi tror. Det kan se ud til at være som et lille frø, men i virkeligheden være et helt træ. Guds verden vil overraske os! Hvis vi tror på Gud, er der et uendelig potentiale i små og ubetydelige ting. Gud kan forvandle verden, og han kan forvandle den, som tror på ham.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Luk øjnene, og forestil dig et lille frø, som vokser og vokser og bliver det største og smukkeste træ, du har set. Forestil dig så det lille barn i krybben julenat, og hvordan Guds rige vokser og spreder sig ud over hele jorden. Forestil dig til sidst den lille spire af tro inden i dig, og hvad den kan vokse sig til.

5. Samtale på vejen

Bed Gud om, at hans rige skal vokse og overraske. Bed om, at du må se det potentiale, Gud har givet dig og dem omkring dig.