El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Far, dine ord kan være svære at høre. Hjælp mig til at være lydig når dine ord peger på ting i mit liv jeg skal lave om.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 6, 17-20

Der var nemlig sket det, at Herodes efter pres fra Herodias havde ladet Johannes arrestere og sætte i fængsel. Herodias var egentlig gift med Filip, en bror til Herodes. Alligevel havde Herodes giftet sig med hende, og derfor havde Johannes sagt til ham: »Du har ikke lov til at leve sammen med din brors kone!« Det var Herodias blevet så rasende over, at hun ville have Johannes slået ihjel. Det gik Herodes dog ikke med til, men lod ham arrestere og sætte i fængsel. Herodias blev ved med at hade Johannes, men Herodes var bange for ham og holdt hånden over ham, fordi han vidste, at Johannes var en retskaffen og hellig mand. Hver gang kongen hørte Johannes tale, blev han ilde berørt, men han ville alligevel gerne høre ham.

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Herodias og Herodes levede ikke efter Guds bud. Herodes var klar over det – og det gjorde ham bange.

Guds ord og vejledninger til hvordan vi bedst lever det liv han har givet os, passer ikke altid ind i vores billede. Måske kender du følelsen af at du hellere vil lade som om du ikke ved hvad Guds ord siger om fx forvaltning af penge, om at passe på sin næste osv. Selvom vi bliver ilde berørt af Guds sandhed, så har vi brug for hans ord til at afsløre det i vores liv der skal være anderledes. Gud har givet os livet – han har endda givet os sig selv. Derfor skylder vi ham hele vores liv – og hans kærlighed til os tvinger ham til at pege på alt det vi skal lave om i vores liv – alt det som tvinger os væk fra ham fordi vi mister fokus.

4. Udsigtspunktet

Meditation

7. ”Du, som har dig selv mig givet,
lad i dig mig elske livet,
så for dig kun hjertet banker,
så kun du i mine tanker
er den dybe sammenhæng!

(Den Danske Salmebog, nr. 192, vers 7)

5. Samtale på vejen

Kærlige og almægtige Far, tak for din store nåde til mig! Tak fordi du vejleder og tager mig ved hånden. Jeg føler mig tryg sammen med dig, og det takker jeg dig for. Hjælp mig når det alligevel bliver svært at følge din Vej.