El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, hos dig er der hvile når jeg er træt. Hos dig er der latter når jeg er glad. Hos dig er der læ når det stormer omkring mig. Hos dig er der ny kraft at hente. Tak, at du møder mig, rejser mig op og giver mit liv ny retning.

 

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 7,24

Derefter forlod Jesus og disciplene Galilæa og kom til egnene omkring Tyrus. Der fandt de et hus at bo i og ville gerne være forblevet ubemærket. Men det var umuligt.

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

En travl dag. En travl uge, måned, år. Jesus var en travl mand. Mennesker flokkedes om ham. Der var nok at gøre. Ord der skulle siges. Mennesker der skulle ses. Ensomme der skulle have fællesskab. Syge der skulle helbredes. Guds rige der skulle vokse. Jesus havde nok at gøre. Men han søger væk til et afsides sted – en rasteplads.

Kan man tillade sig at trække sig tilbage – være alene – hvile ud, når så mange mennesker har brug for én? Jesus tillod sig det. Han kunne ikke undvære tiden og roen til at være alene – og alene med Gud. Selv Guds egen søn havde brug for at trække sig tilbage, bede og være alene med Gud. Hvor meget mere har jeg så ikke brug for at hvile ud hos Ham?

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Er det svært at finde tid og ro til at være sammen med Gud i en travl hverdag? Har du en ’rasteplads’? Et sted eller et fast tidspunkt, hvor du kan trække dig tilbage og være alene med Gud? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvad kan være din ’rasteplads’ i dag og fremover hvor du lader Gud fylde dig op?

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om det der gør det svært at bede, læse i Bibelen eller bare være sammen med ham.

Invitér ham til at tage del i denne del af dit liv. Bed om at du må finde velsignelse ved at investere i tid sammen med ham.