El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, hjælp mig til at være dit lys og salt i verden. Læg gode gerninger til rette for mig, som jeg kan vandre i.

2. Hvilepladsen

Matt 2,16

Herodes blev rasende, da han opdagede, at stjernetyderne havde narret ham. Han sendte straks soldater til Betlehem og omegn for at dræbe alle drengebørn på to år og derunder, altså alle, der var født efter det tidspunkt, stjernetyderne havde nævnt.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Kong Herodes fik besøg af de vise mænd fra Østerland, der fortalte ham en fantastisk nyhed - at der var født en “jødernes konge”.
For Herodes var dette ikke en fantastisk nyhed. Han er kendt for at være en grusom tyran, der både fik sin kone og tre af sine sønner henrettet, fordi han troede de ville tage magten fra ham. På samme måde med børnene i Betlehem. Herodes ville ikke have sin trone udfordret!
“Den, som ellers overholder hele loven, men fejler blot på ét punkt, er blevet skyldig i dem alle” (Jak 2,10). Vi kan føle os så meget bedre end den tyranniske Herodes, men vi er alle syndere - vi er alle fortabt. Vi har brug for en sand konge! Derfor kom Jesus til os - for alle menneskers skyld - for din skyld!

4. Udsigtspunktet

Aktion

Vi lever i en verden, hvor vi ikke kan undgå at se had og ondskab omkring os. Det kan trække ind over os som mørke skyer. Men lige meget, hvor svær kærligheden i verden kan være at få øje på, kan vi altid vide os sikre på, at Jesus elsker os! Han kom til os, midt i had og ondskab, for at redde os.

Spred et glimt af kærlighed til et medmenneske i dag.

5. Samtale på vejen

Bed Gud om, at du må kunne vise kærlighed til dine relationer, så de også kan få et glimt af Guds kærlighed