El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud, ”åben himlen” for mig i dag – og lad mig hvile i, at jeg er dit barn.

2. Hvilepladsen

Matt 3,16-17: I samme øjeblik Jesus efter dåben steg op af vandet, blev himlen pludselig åbnet, og Guds Ånd kom over ham som en due, der dalede ned ovenfra. Samtidig lød der en stemme fra himlen: »Det er min elskede Søn. Ham er jeg fuldt ud tilfreds med.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

I kunsten er duen et kendt symbol på Helligånden. Gud åbenbarer sig, griber ind, bruger sin stemme og siger: ”Det er min elskede søn”. Det samme sker ved dåb i dag. Himlen åbner sig, Helligånden kommer med Guds tilgivelse, fred og nyt liv. Og Gud siger: Du er mit barn. Du hører til hos mig.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Duen indvarsler en ”ny tid” – ligesom dengang en due kom tilbage til Noas ark med et olieblad som tegn på, at en ny tid på jorden kunne begynde. Tænk over, hvad du ser og hører ved dåb i dag. Og overvej, hvad de enkelte handlinger betyder: korsets tegn, 3 x vand, Guds ord, trosbekendelsen, navnsnævnelse, fadervor osv.

5. Samtale på vejen

Tak Gud, fordi du har åbenbaret, afsløret dig i Kristus. Du er ikke skjult. Du har ikke gemt dig. Du er nær hos mig. Og jeg kan altid bede til dig.