El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Jesus, vis mig de mennesker som har brug for hjælp – som har brug for min hjælp. Kald på mig, råb mig op, så jeg forstår at jeg skal hjælpe og ikke forvente at en anden gør det.

2. Hvilepladsen

Mattæusevangeliet 25,44-46

Da vil de svare på samme måde: ‘Herre, vi har da aldrig set dig sulten eller tørstig, fremmed eller uden tøj, syg eller i fængsel, så vi kunne have hjulpet dig.’ Da vil han svare dem: ‘Det siger jeg jer: Hvad I ikke har gjort mod selv den mest oversete af disse mennesker, det har I heller ikke gjort mod mig.’ Den sidste gruppe vil gå bort til evig straf, men de første, som har gjort Guds vilje, vil gå ind til evigt liv.«

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Hver eneste dage møder vi mennesker som har brug for hjælp. Fattige, sultne, ensomme, misbrugte, misbrugere… Vi kan ikke hjælpe dem alle, det er urealistisk, men vi kan heller ikke hjælpe ingen af dem – i hvert fald ikke hvis vi ønsker at arve evigt liv. At skulle gå bort til evig straf er hårde ord, men jeg tror at Jesus mener det alvorligt, helt alvorligt!

 

4. Udsigtspunktet

Aktion

Det er ikke alle det falder lige naturligt at hjælpe andre, men vi er alle forpligtede til at hjælpe. Tænk over hvem der har brug for din hjælp. Det kan være en ven og det kan være en fremmed, din barndomsveninde eller den hjemløse som sover ved banegården. Hjælp hende. Hjælp ham.

5. Samtale på vejen

Bed Jesus om hjælp til at hjælpe. Bed Jesus om at kalde dig til at hjælpe. Hvis det at hjælpe ikke falder dig naturligt, skal du måske bede Jesus om at råbe ad dig så du tager mod til dig og hjælper!