El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Far. Gør det stille i mig nu. Du kender og elsker mig - uafhængigt af min holdning til dig. Hjælp mig til at lytte, når du taler til mig.

2. Hvilepladsen

Rom 12, 20-21

Der står også skrevet: "Er din fjende sulten, så giv ham noget at spise. Er han tørstig, så giv ham noget at drikke. På den måde gør du ham skamfuld."  Lad dig ikke rive med af det onde, men overvind det onde med det gode.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

I denne verden kan vi sagtens blive mistroet for at have bagtanker, når vi gør noget godt for andre mennesker. – Særligt, hvis disse mennesker har gjort ondt mod os. Prøv alligevel at leve kærligheden – Gud kærlighed - ud ved at gøre det gode.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Refleksion

Kaj Munk har sagt: ”Aldrig, aldrig spørge om det nytter,
men om det er sandt.” Kan din egen fornuft hindre Guds kærlighed i at blive formidlet gennem dig? Kender du til den indre stemme, der siger, at det ikke nytter, eller at mennesker mistror dig for at have bagtanker? Overvej, hvor disse tanker kommer fra, og hvad du tror, Jesus tænker om det.

5. Samtale på vejen

Kære Jesus. Hjælp mig til at tænke mindre på min egen fornuft og andre menneskers tanker - og mere på dit ord. Hjælp mig til at være kærlig i alle situationer og huske på, at hvad jeg gør mod hver af dine mindste, det gør jeg mod dig.